preload
Strona głównaUżytkownicy › Opinie użytkowników

Opinie użytkowników



Język: Angielski
Rodzaj opinii: Jestem na NIE
Data dodania: 12.03.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Tytuł lekcji 16 jest niewłaściwy. Nie przetłumaczono do końca tytułu lekcji na polski. Co to za zdanie przetłumaczone na polski, że jest ubrana w T-shirt. Przecież jest ubrana w koszulkę a nie w T-shirt. I to samo występuje w trakcie lekcji. Tak nie powinno być, przecież kaleczony jest polski język, tak jak by to był język drugiej kategorii w stosunku do języka angielskiego.

Bronisław
lat 71, Gryfice, rzeteln...@wp.pl

Język: Rosyjski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 29.02.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Świetny kurs dla osób które nie mogą się wyrwać z domu, np. dla matki z małym dzieckiem. Wszystko świetnie wytłumaczone i opisane. Chociaż dobrze byłoby gdyby dodali przy każdym zdaniu jak i przy słówkach, wymowę. Przyznam że z tym mam największy problem :)

Wiola
lat 21, Kraków, wiola.kanczu...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 26.02.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Jest to cudowny kurs dzięki któremu mogę uczyć się francuskiego. Mówię w czterecj językach i cieszę się, że jednym z nich jest francuski. Jest to melodyjny język, poetycki, taki... bajeczny, a pani Małgosia przedstawia go w przystępny sposób. Chciałabym jednak doczekać się kolejnych części-ciągle mi mało;) Mam nadzieję, że będzie przygotowana chociaż czwarta część. A nawet więcej-piąta to byłoby marzenie!
Do pani Małgosi:
Czy w tych trzech wydanych kursach jest nauka czasu przyszłego? Jeszcze nie zdążyłam dojść, ale wiem, że czas teraźniejszy i przeszły jest. A tak, a propos: ile jest czasów w języku francuskim? Wiem, że w angielskim 16, dlatego tyle się go uczy, a we francuskim? Jest więcej, mniej? Proszę o odpowiedź, jestem bardzo ciekawa;)
Pozdrawiam i polecam wszystkim ten cudowny kurs i naukę tego fantastycznego języka na 6ka.pl razem z panią Małgosią;)

Zuzanna
lat 12, Gliwice, zuzia.maszni...@wp.pl

Język: Włoski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 18.02.2012
IP/Host: *.bull.com.pl
Prawdę mówiąc zacząłem się uczyć włoskiego z tego kursu internetowego zupełnie przypadkowo. Moja żona, która uwielbia Włochy, miała już za sobą semestr włoskiego na uniwersytecie 3go wieku - i chciałem jej po prostu sprezentować materiał pomocniczy. Potem z ciekawości przerobiłem pierwszych pięć lekcji... i wciągnęło mnie na dobre. Teraz, po pięciu miesiącach nauki, zdołałem przerobić wszystkie 45 lekcji i zdać wszystkie trzy testy kontrolne (nie na szóstki co prawda, ale średnio na około 80% za pierwszym razem). Niebywałe!

Dodam tylko, że oboje z żoną znamy doskonale francuski (poparty 15toma latami emigracji we Francji), więc niby jest nam łatwiej niż innym, bo słownictwo i gramatyka są podobne. Niestety są też spore różnice: bardzo łatwo jest się pomylić i trudno zmienić uporczywe nawyki. Bo tak w ogóle włoski jest łatwy tylko na początku: wymowa jest prosta, ortografia klarowna i nie ma aż tylu komplikacji gramatycznych z układaniem zdań przeczących czy pytających, jak w przypadku francuskiego czy angielskiego. Ale "im dalej w las tym więcej drzew". Przyznaję, że po 3ch miesiącach (tuż przed 30tą lekcją) czułem, że tego robi się za dużo i przez kolejny miesiąc ograniczałem się wyłącznie do powtórek!

Nie przypuszczałem także że metoda, którą odbieram jako skrzyżowanie rozmówek i ćwiczeń gramatycznych, może być aż tak skuteczna! Przed tygodniem z ciekawości zacząłem przeglądać internetowe wydania włoskich gazet (Corriere della Sera, Repubblica, Stampa...) - i oniemiałem z wrażenia, bo w zasadzie prawie wszystko rozumiałem! Fakt, że nie każde słowo i nie każdą formę gramatyczną - ale tak ogólnie byłem w stanie pojąć, dla przykładu, jaką katastrofą była dla Italii śnieżna zima, co w związku z tym podrożało itp itd. NB. Wszystkim absolwentom tego kursu polecam zwłaszcza "Corriere", bo w tej akurat gazecie przy każdym słowie jest link do rewelacyjnego słownika internetowego (wytłumaczenie po włosku plus przekład na angielski, niemiecki, francuski i hiszpański).

Wniosek: słownictwo, którego uczy się tu kursant jest niezwykle przydatne i praktyczne, zaś zasób użytecznej gramatyki jest w zasadzie niemal kompletny. W dodatku lekcje są ciekawe i nie nużą. Gdyby jeszcze pojawił się kurs dla zaawansowanych, gdzie byłaby wyjaśniona brakująca reszta gramatyki i dodano by jeszcze trochę słownictwa umożliwiającego w miarę płynną lekturę prasy włoskiej... szczęście byłoby pełne!

Jedyny minus, jaki dostrzegam, to błędy w rozwiązaniach ćwiczeń, co jest niekiedy irytujące. Gorzej, błędy takie dostrzegłem także w testach podsumowujących, co na pewno nie powinno mieć miejsca. Najczęściej są to głupie literówki, niemniej w ich wyniku prawidłowe odpowiedzi są uznawane za błędne. Takie rzeczy wypadałoby poprawić jak najszybciej!

Jacek
lat 57, Warszawa, jswi...@list.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 18.02.2012
IP/Host: *.w92-160.abo.wanadoo.fr
Wspaniala sprawa, naprawde!! Od czterech m-cy mieszkam w miejscu, gdzie mowi sie po francusku, jak tu przyjechalam znalam tylko slowa tak i nie:)) Jestem baardzo zadowolona, ze udalo mi sie znalezc wasza strone, a szukalam dlugo i nic mi sie nie podobalo. Zniechecalo mnie przede wszystkim to, ze bylabym zmuszona kupowac kota w worku. Super pomysl, ze zastosowaliscie darmowe lekcje probne. Gdyby nie to, ze moglam sprawdzic co to za kurs nigdy bym sie nie zdecydowala. A tak mialam mozliwosc sprawdzenia, spodobalo mi sie i na pewno kupie nastepne lekcje. Wspaniale jest tez to, ze nie mam limitu czasowego, ze dostep jest bezterminowy, ze nie musze sie spieszyc, uczyc na szybkiego, tylko kiedy mam czas. I jeszcze zadziwia mnie to, ze na koniec lekcji nie mam pytan dodatkowych, tak tu wszystko dokladnie jest wyjasnione. Dziekuje i pozdrawiam

Anna
lat 42, Gery, emi19...@o2.pl

Język: Niemiecki
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 16.02.2012
IP/Host: *.162.134.53
Nareszcie znalazłam coś dla siebie. Języka niemieckiego w wieku dziecięcym uczyła mnie moja mamusia. Umiałam się przedstawić i powiedzieć skąd pochodzę.W szkole średniej miałam 2 martwe języki: rosyjski nie używany i łacinę. Niemieckiego uczyłam się dalej sama i nie wiedziałam kiedy popełniam błędy, a dziś, dzięki waszym lekcjom mogę ich unikać. Bardzo dziękuję za ten kurs i proszę o dalszą naukę. Pozdrawiam

Barbara
lat 56, Miejska Górka, kubaba...@wp.pl

Język: Angielski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 13.02.2012
IP/Host: *.swidnica.mm.pl
Próbowałam skorzystać z nauczania języka angielskiego w Uniwersytecie Trzeciego Wieku ale jakoś nie poszło/za każdy miesiąc należało zapłacić/.Ponawiam próbę z Wami i dzisiaj przerobiłam dwie lekcje ,z ktorych jestem bardzo zadowolona.Rzeczywiście jest bardzo dobrze opracowane nauczanie- przejrzyście z ćwiczeniami , z lektorem do,którego można wracać bez ograniczeń także czasowych /24h/i nie muszę opłacać za każdy miesiąc /u Was raz zapłacę i korzystam bezterminowo/. Z POZDROWIENIAMI I GRATULUJĘ POMYSŁU !!!!!!

janina
lat 63, świdnica, dabrowska.jani...@tlen.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 10.02.2012
IP/Host: *.tktelekom.pl
Kocham ten język i bardzo się cieszę, że znalazłam ten kurs. Dzięki niemu mogę samodzielnie zacząć naukę tego pięknego języka.

Karolina
lat 14, Przybówka, karawar...@gg.pl

Język: Niemiecki
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 06.02.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
przefantastyczne lekcje napawde jesli ktos chce moze sie bardzo duzo nauczyc

irena
lat 26, kraków, irenaskal...@interia.pl

Język: Hiszpański
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 31.01.2012
IP/Host: *.dynamic.chello.pl
Bardzo dobry kurs. Można się wiele nauczyć w krótkim czasie. Polecam

Agnieszka
lat 18, Warszawa, agapanst...@gmail.com

Język: Hiszpański
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 31.01.2012
IP/Host: *.toya.net.pl
Super Strona nidlugo planuje zakup pelnej wersji skladajacej sie z 2 czesci
normalnie gadam jak hiszpan :)

Jacek
lat 17, Łódź, crysis19...@yahoo.co.uk

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 29.01.2012
IP/Host: *.home.otenet.gr
uczylam sie francuskiego 3 lata mieszkam w grecji teraz i powiem ze zapomnialam prawie wszystko.. tu w ciagu 3 godzin juz prawie idzie mi idealnie!! dziekiii!!

Angelika
lat 21, agapooo...@onet.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 24.01.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Fantastyczna nauka języka francuskiego!!! :)

Krzysio
lat 23, Warszawa, talar...@pakowanie.net.pl

Język: Włoski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 22.01.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Takiego kursu szukałam ,jest rewelacyjny , jestem nim zachwycona.

Sylwia
lat 40, Pszczyna, sylwia72grabowsk...@wp.pl

Język: Angielski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 19.01.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Witam. Niedawno opłacłam pierwsza czesć nauki j. angielskiego. Studiuje na drugim roku i prawdę mówiac mam problem z tym jezykiem. Dziekuję za to że ta platforma istnieje dużo więcej wiem niż na wykładach.System nauczania jest bardzo dobrze opracowany, łatwo przyswajalny. Szkoda że tak mało ćwiczeń. Pozdrawiam

Violetta
lat 40, Kraków, vpiatek...@gmail.com

Język: Niemiecki
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 15.01.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Fantastycznie opracowany program. Mozliwość nauki w dowolnym czasie. Podziekowania i pozdrowienia dla Pani Kasi.

Anna
lat 58, Toruń, anna_mal...@poczta.onet.pla

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 12.01.2012
IP/Host: *.151.220.232
Wspaniale opracowany kurs! Pomysł z nagraniami jest strzałem w 10! Bez tego nie pokusiłabym się o wykupienie kursu. Co prawda ktoś, kto spędził całe lata w Paryżu mówi, że część słów w ustach Francuza brzmi inaczej, ale uważam, że pewnie i tam są różnice regionalne no i ogólnie zawsze uczymy się wersji poprawnych, a potoczną mowę i jej skróty najlepiej przyswajać na miejscu, za granicą.
Ogólnie świetny kurs!

Irena
lat 29, ire_...@o2.pl

Język: Włoski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 07.01.2012
IP/Host: *.160.33.7
Lekcje są łatwe, i dobrze skomponowane że można szybko załapać. Postanowiłam się podszkolić w ty języku, ponieważ jak byłam we Włoszech nie znałam ani jednego słowa i nie chciałabym tego drugi raz przeżywać, jak oczywiście pojadę,,,,,,mam nadzieję że tak. Włochy są wspaniałe, można się zakochać w kraju i ludziach, którzy są bardzo otwarci i oczywiście dużo mówią , także warto się uczyć.

Bożena
lat 45, Suliszewo, bt...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 05.01.2012
IP/Host: *.centertel.pl
przerobiam tylko jedną lekcje z 1 części poznałam tematyke wszystkich 45 lekcji i wykupuję od razu trzy czesci . Bardzo przystępne tłumaczenie. Wystarczy odpowiednią ilość razy utrwalic. Krystyna JESTEM NA TAK

Krystyna
lat 57, Łódź, caro1...@gazeta.pl

Język: Niemiecki
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 04.01.2012
IP/Host: *.23.103.75
Witam Wszystkich serdecznie. Jestem bardzo zadowolona z tej formy kusu, która jest bardzo przystępna (moim zdaniem) dla każdego. Jak to wcześniej powiedziała jedna z pań, jest trochę ciężko w tym wieku uczyć się od podstaw języka. Mam nadzieję,że uda mi się. Ewa

Ewa
lat 51, Wołów, klo.e...@wp.pl

Język: Włoski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 04.01.2012
IP/Host: *.skleporion.net
Dopiero zaczynam, ale kurs wg mnie SUPER!!! Wszystko doskonale wytłumaczone, fajna oprawa graficzna. Bardzo fajnie :-)

Anna
lat 31, Bestwina, annah9...@interia.pl

Język: Angielski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 04.01.2012
IP/Host: *.ssp.dialog.net.pl
Mam 54 lata i zaczęłam uczyć się angielskiego. Nie muszę ale chcę. Byłam na wycieczce zagranicznej i czułam się okropnie gdy nie rozumialam języka.
Myślalam , że nie sprostam wyzwaniu (wiek, samodzielna nauka) ale jest ok. System nauczania na tej platformie jest zrozumiały, przystępny, Mam jednak male "ale" wg mnie jest za mało ćwiczeń utrwalających.

Wiesława
lat 54, Ozorków, weska...@op.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 01.01.2012
IP/Host: *.183.181.16.dsl.dynamic.t-mobile.pl
Już dawno chciałam nauczyć się tego języka. Mieszkam w małym mieście, gdzie nie ma możliwości nauki japońskiego. Szukam, patrze a tu kurs online! Wszystko tak fajnie, przejrzyście wyjaśnione... Polecam!

Dorota
Czaplinek, zagroda_tren...@poczta.onet.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 16.12.2011
IP/Host: *.146.25.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
Ogólnie jestem na TAK. Przystępna forma, różne możliwości powtórek, utrwalania słówek. Naukę dopiero rozpoczęłam więc trudno mi mówić o efektywności. Jednak już na początku zauważyłam ważny brak. Myślę, że bardzo korzystne byłoby umieszczenie przy rzeczownikach RODZAJNIKÓW. W języku francuskim są niezbędne. Przy nauce słówek gdyby były rodzajniki łatwiej można byłoby je zapamiętywać.

Ewa
lat 40, Konstancin-Jeziorna, ewa_kl...@o2.pl

Język: Niemiecki
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 15.12.2011
IP/Host: *.ip.netia.com.pl
Małymi krokami i łapie wszystko, nauka języka obcego wymaga wielkiego zaangażowania więc i wiele czasu. Kurs niemieckiego jest idealnym wprowadzeniem do nauki, jest wyrazisty i zrozumiały.

Agnieszka
lat 35, Dębica, alicja1...@tlen.pl

Język: Włoski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 07.12.2011
IP/Host: *.szybszyinternet.pl
witam! :) przerobiłam trzy lekcje próbne języka włoskiego i jestem zachwycona do ego stopnia, że bardzo chciałabym wykupić dalszy kurs. mam tylko pytanie, jak go wykupić tzn. jak za niego zapłacić? proszę o jak najszybsze informacje. pozdrawiam. :)

Magda
lat 16, magdziorek2...@interia.pl

Język: Angielski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 06.12.2011
IP/Host: *.dynamic.chello.pl
Uważam że kurs jest bardzo dobrze przygotowany.Są ćwiczenia,jak też możliwość powrotu do porzednich lekcji.Prosiłabym o więcej ćwiczeń i powtórki z kilku lekcji by nie zapominać co było wcześniej.

JOANNA
lat 43, WARSZAWA, asiuni...@vp.pl

Język: Włoski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 02.12.2011
IP/Host: *.adsl.alicedsl.de
Moi Drodzy!
sam konzept nauki j.wloskiego bardzo mi sie podoba z malym zastrzezeniem-
wymowa jest zbyt cicha. Po zwolnionej wymowie, powinno tez nastapic wymowa z normalna szybkoscia.
Pozdrowienia.

maks
lat 65, Berlin, maks...@web.de

Język: Włoski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 01.12.2011
IP/Host: *.finemedia.pl
Jestem zafascynowana nauką języka na tej stronie! Lekcje próbne zachęciły mnie do tego stopnia, że mam zamiar wykupić pakiety :)

Magda
lat 19, Koszalin, no-music-no-li...@wp.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 28.11.2011
IP/Host: *.ssp.dialog.net.pl
Jestem obecnie na 3 lekcji (dopiero mam próbny kurs) i już się cieszę z tego, że mogę się uczyć na tak świetnie zrobionej stronie. Za niedługo kupuję sobie pakiet cz. 1 i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Próbowałam już wiele różnych kursów japońskiego online, ale niektóre rzeczy były niejasne, a tutaj, o dziwo, były wytłumaczone bardzo przejrzysto. Polecam każdemu, kto chcę się na poważnie uczyć języka japońskiego! ^__^

Nadia
lat 14, Świdnica, bieleckanad...@yahoo.com

Język: Rosyjski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 28.11.2011
IP/Host: *.static.vgr.pl
Super! Bardzo podoba mi się sposób w jaki zostały przygotowane lekcje. :)))

Róża
Lublin, joanna_...@op.pl

Język: Rosyjski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 16.11.2011
IP/Host: *.adsl.inetia.pl
Kurs ten jest drugim, równoległym jaki obecnie próbuję przerobić. Myślę, że będzie stanowił wspaniałe uzupełnienie i pomoże ugruntować wiadomości, które już opanowałam.
Bardzo podobają mi się nagrania lektorki - miły tembr głosu, wyraźne, z mocno zaznaczonym akcentem, co na początku przygody z językiem jest ważne.

Mam nadzieję, że uda mi się nauczyć tego pięknego języka.

anka
lat 32, amkwiatkows...@poczta.fm

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 08.11.2011
IP/Host: *.96.226.223.tvksmp.pl
Jestem zachwycona lekcjami próbnymi! Przerobiłam je dokładnie i mam wrażenie, że zaczynam mówić po francusku :) I że nie jest taki trudny jak wszyscy straszą: "Nie ucz się francuskiego, trudny jest, lepiej weź się za włoski, bo prostszy..." ;)
Odkryłam też, że dobrze/lepiej mi się uczy języka samodzielnie, mogę wrócić do wszystkiego milion razy, w swoim tempie i po swojemu przyswajać materiał od razu - etap po etapie, a nie dopiero w domu, z notatek, jak to zwykle bywa na kursach.
Podoba mi się dość potoczny, swobodny, "mówiony", a jednak przejrzysty, styl narracji prowadzącej lekcje. Dzięki niemu materiał wciąga, nie jest tylko suchym zbiorkiem podręcznikowych reguł. Mam ochotę na więcej i jutro wykupuję resztę pakietu dla początkujących. (Brzmi to jak zamówiony tekst reklamowy "poznaj moją historię", ale nie mam z tego profitów;)

Jedyne czego mi brakuje to głośnego czytania/mówienia pod okiem specjalisty, który poprawi. Bo co innego powtarzać sobie jakiś zwrot, a co innego w zalewie pozostałych zwrotów poprawnie go użyć. Domyślam się, że zamieszczenie oprogramowania, które mogłoby nagrywać dźwięk i wyłapywać jakieś grubsze nieścisłości - to już za daleko idące wymagania:) Ale póki co jest obiecująco :)

Katarzyna
lat 26, Częstochowa, katarzyna.a.maz...@gmail.com

Język: Niemiecki
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 06.11.2011
IP/Host: *.pool.mediaWays.net
Witam wszystkich!
Gratulacje dla tego kto wymyslil ten kurs!
Wszystko super wytlumaczone, zrozumiale!
Poprostu jak to Niemcy mowia 1A ;)

Roksana
lat 26, Detmold, roksan...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 22.10.2011
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Kurs genialny. Znajduje się tu siedem języków, które zawsze chciałam poznać . Lekcje są przejrzyste, idealnie opracowane wg poziomów. Strona ta doskonale naucza podstaw języka obcego.

Kaśka
lat 19, Wrocław, katrin7ka...@wp.pl

Język: Włoski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 21.10.2011
IP/Host: *.euronet.net.pl
Zaczynam od zera i nie jest to najlepszy moment wiekowy na naukę.Jednak forma tego kursu jest tak czytelna i zrozumiała, że jestem pełna optymizmu .Odezwę się gdy opanuję 10 lekcji. Zyczcie mi powodzenia.

Grażyna
lat 58, Radomsko, stefka...@gmail.com

Język: Niemiecki
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 20.10.2011
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Jestem w gimnazjum, niemiecki mam tylko raz w tygodniu, więc mamy mało czasu, żeby się nauczyć. Jestem zadowolona ze rodzice wykupili mi te lekcje.! :P

Kasia
lat 13, Krajno, kasiaani...@op.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 19.10.2011
IP/Host: *.111.166.136
Właśnie kończę darmowe lekcje. Uczę się francuskiego już jakiś czas i przyznam, że dopiero teraz układam sobie posiadaną wiedzę. Materiał jest dobrze opracowany – stopniowanie trudności jest ujęte w ciekawe treści. Do końca tygodnia wykupię kurs, szczerze polecam.

Joanna
lat 33, joanna_kozins...@interia.pl

Język: Niemiecki
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 19.10.2011
IP/Host: *.warszawa.vectranet.pl
Aktualnie uczęszczam do liceum. Od dawna fascynował mnie język niemiecki, ale dopiero teraz miałam okazję wybrać go jako jeden z dodatkowych języków. Po zaznaczeniu go na liście byłam strasznie podekscytowana, zanim nie poznałam mojej nowej nauczycielki... Miesiąc nauki za nami, a ja wciąż niewiele umiałam. Problemem okazała się moja nieumiejętność szybkiego opanowywania materiału, a jak wiadomo - w liceum nie ma czasu na opóźnienia. Zmartwiona szukałam więc dobrej strony do nauki w internecie, co jeszcze bardziej mnie sfrustrowało. Było tam mnóstwo stron równie niezrozumiałych, co mój podręcznik do języka włącznie z nauczycielką. Nagle - zupełnie przez przypadek - odrabiając pracę domową z j. niemieckiego właśnie, trafiłam tutaj. Mogę tylko dziękować osobom, które stworzyły coś tak fantastycznego! Dziękuję! :)

Teraz nauka j. niemieckiego, w który już zaczynałam autentycznie wątpić, stała się ponownie przyjemnością! Dziękuję raz jeszcze! :)

Eileen
lat 16, Warszawa, niemramiziot...@inbox.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 16.10.2011
IP/Host: *.sta.asta-net.com.pl
Te lekcję są rewelacyjne.
Podziwiam panią, która tworzy ten kurs. Bardzo jej za to dziękuję.

Armand
lat 18, Piła, dante.valenti...@interia.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 14.10.2011
IP/Host: *.internetdsl.tpnet.pl
Kurs jest fantastyczny ;) gratulacja prowadzącemu ;) tylko mam takie pytanie, kiedy będzie dostępny słownik tematyczny ze słownictwem tak jak w pozostałych kursach???? Gdyby był to było by świetnie :)

Jacek
lat 21, Szczawnica, jacek24...@poczta.fm

Język: Angielski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 08.10.2011
IP/Host: *.238.35.167
Mnie również te lekcje angielskiego się podobają. Każda lekcja jest dobrze opisana i wytłumaczona.

Bogumił
lat 40, Grudziądz, bronus...@wp.pl

Język: Włoski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 04.10.2011
IP/Host: *.play-internet.pl
Jestem jak najbardziej na TAK! Właśnie skończyłam pierwszą część kursu j.włoskiego, ale na początku od razu wykupiłam sobie dostęp do wszystkich trzech części. Po pierwszych 15 lekcjach jestem zachwycona a zarazem mile zaskoczona moimi postępami w nauce, tym bardziej, że wcześniej nigdy nie miałam żadnego kontaktu z językiem włoskim. Teraz znam już dużo słówek, a także zasad gramatycznych, których najbardziej się obawiałam na początku. Mój narzeczony kiedyś był we Włoszech, i obiecał mi, że kiedyś pojedziemy tam razem. Od tamtej chwili zaczęłam się interesować językiem włoskim, bo wiedziałam, że kiedyś może mi się on przydać. Ogólnie mówiąc, od zawsze bardzo lubiłam języki obce, w szkole uczyłam się najpierw angielskiego, potem jeszcze dodatkowo doszedł mi francuski, a włoskiego postanowiłam nauczyć się samodzielnie. Dzięki temu, że kurs jest online i że nie ma ograniczenia czasowego do przerobienia kursu, mogę zasiadać przed komputerem kiedy tylko mam na to czas i ochotę. Bardzo podoba mi się sposób, w jaki ułożone są lekcje, wszystko jest bardzo jasno i czytelnie wytłumaczone, dużo ćwiczeń i bardzo przydatna ściąga. Jestem zachwycona tym kursem i zamierzam przerobić wszystkie lekcje z dostępnych trzech części. Polecam! :-)

Anna
lat 21, Kolbuszowa, anniee_16...@yahoo.com

Język: Rosyjski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 03.10.2011
IP/Host: *.icpnet.pl
Wspaniała strona, wspaniały kurs. Od zawsze chciałam nauczyć się języka rosyjskiego lecz moje ścieżki edukacyjne nigdy o niego nie zawadziły. Teraz kiedy mam trochę więcej czasu postanowiłam się nauczyć podstaw. Ten Kurs jest wspaniały. Lila wspaniale wszystko tłumaczy. Czuję się jakbym siedziała na prywatnych lekcjach. Idealna opcja dla osób, które nie mogą iść na kurs z różnych względów. Gramatyka jest bardzo ciekawie przedstawiona, tak delikatnie wpleciona w lekcję, aż przyjemnie się jej uczy. Naprawdę polecam.

Monika
lat 22, Poznań, sowa1...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 28.09.2011
IP/Host: *.home.aster.pl
Jestem jak najbardziej na tak!!! Bardzo podoba mi się ten kurs. Uczę się w swoim tempie, wtedy, gdy mam trochę wolnego czasu. Materiał wyjaśniony jest w sposób bardzo przystępny. Kończąc jedną lekcję, już nie mogę się doczekać co będzie w następnej. Cena kursu bardzo przystępna i ten dostęp na czas nieokreślony... rewelacja!!!!!!

polewka
lat 34, Warszawa, spolewi...@op.pl

Język: Włoski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 24.09.2011
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Bardzo dobre dla początkującego. przejrzałam wiele, ale wasza jest najlepsza.Dziękuję!

irena
lat 57, mar...@onet.com.pl

Język: Niemiecki
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 24.09.2011
IP/Host: *.dip.t-dialin.net
Witam,Od pol roku mieszkam w polnocnych Niemczech.Wlasnie skonczylam tutaj 45 lekcje.Ostatni test ocenil mnie na 4+.Dobra ocene tez dostalam z innego integracyjnego kursu ktory zaczne za 3 mies w Hamburgu.Podsumowujac chociaz jest to kurs=kropla w morzu potrzeb ale bardzo przydatny na poczatek.Polecam bo jest nie drogi a postepy widoczne i zadowalajace.

Jola
lat 39, Olsztyn, aloj...@o2.pl

Język: Rosyjski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 21.09.2011
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Ten kurs to wspaniała pomoc do nauki języków/ uczyłam się już kilku /ale wasz - metoda jaką dajecie jest przyjemnością. Chętnie się podchodzi do każdej kolejnej lekcji. Dziękuję za to, gdyż w ten sposób można się rozwijać. Poleciłam tę możliwość moim bliskim w rodzinie i tak jak ja już korzystają.Znajomość języków obcych to skarb człowieka.Teresa

Teresa
lat 53, Poznań, s.noe...@tlen.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 20.09.2011
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Nauka idzie super jest fajowo i zawsze nowe wyrazy z pozdrowieniem dla każdego ucznia Izabela.

Izabela
lat 59, Nowa Ruda, izabellapawlows...@o2.pl

Język: Angielski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 13.09.2011
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Rozpoczęłam kurs angielskiego 2 tygodnie temu, po tym jak mi go polecili na stronie jednego z biur tłumaczeń. Od pierwszej lekcji spodobał mi się kurs - jestem z niego do tej pory zadowolona (jestem na 12 lekcji pierwszej części). Najlepsze w tym kursie jest to, że jest wymowa każdego wyrażenia. Co do ćwiczeń - fajnie, że sprawdza je komputer, ale jeszcze fajniej by było, gdyby tych ćwiczeń było więcej, aby można było sprawdzić znajomość całego słownictwa i gramatyki z lekcji.
Niedługo wykupię 2 i 3 część;).
Thank you!

Mariola
lat 22, Lublin, mariola7...@gmail.com




Bardzo dziękujemy za wszystkie opinie - zarówno pozytywne, jak i te z konstruktywną krytyką. Te pierwsze dają nam ciągłą motywację do dalszej pracy, a te drugie podpowiadają, jak możemy ulepszać naszą stronę i oferowane w niej kursy, aby jeszcze lepiej spełniać Wasze oczekiwania.
Dziękujemy i pozdrawiamy!

Zespół 6ka.pl
Dodaj opinię